Home

GHOSTWRITER • EXECUTIVE COACH • SCHRIJVER TRENDWATCHER OF THE YEAR 15-16


"Briljante tekst, helemaal goed!" - Prof. dr. Bas Bloem (hoogleraar RadboudUMC)


Altijd al een boek willen schrijven? Wheel Productions levert een professionele ghostwriter voor je boek. Vanuit Wheel Productions houdt Guido van de Wiel zich bezig met het schrijven van verhalen, artikelen en boeken als interventiemethode.

Zijn missie is om mensen (opnieuw) in contact te brengen met hun meest wezenlijke verhaal. Dit doet hij voornamelijk als ghostwriter, schrijfcoach of inhoudelijke redacteur. Hij schreef recentelijk (mee aan) boeken als 'Van controle naar dialoog' (2017), 'Van kennis hebben naar kennis maken' (2017), 'Organiseren met toekomst' (2e druk, 2017), 'Pionieren naar nieuw organiseren' (2016) en 'Cirkel van verandering' (2015).

Twee van de meest populaire werkvormen zijn Managementboek op maat en Metaforen in organisaties.

Ook vertaalde hij een boek uit het Frans waar gedurende 316 pagina's geen één keer de letter e in voorkomt. Voor meer informatie over Van de Wiels e-loze vertaling van Georges Perecs 't Manco (De Arbeiderspers), zie de twee gratis e(!)-books op Academia:  't Manco 'n schatkist en 't Manco 'n gebreksaanwijzing.
  
Algemeen
Guido van de Wiel werkt momenteel parallel
aan een boek over de toekomst met Ruud Veltenaar, aan een boek over 'Wachtwoord: Mens. Veranderen zonder blauwdruk' (met Merlijn Ballieux), aan een boek over 'Predicting tipping points', aan een boekje voor in de Rijnland Reeks (Delimes), aan een boek over de moderne onderwijsorganisatie (i.s.m. twee onderwijsdirecteuren) en aan een vertaling van een boek waar de enige toegestane klinker de e is. Met enige regelmaat verschijnen bijdragen van zijn hand in vakbladen en kranten zoals het FD, het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, het Tijdschrift voor Coaching en op digitale platforms, zoals HRzone.nlManagementimpact en duurzaamnieuworganiseren.nl.

Juni 2018
Verwachte verschijningsdatum van een boek over Agogisch werk (Noordhoff) waarvoor ik het hoofdstuk over nieuw organiseren schreef.

April 2018
Verwachte verschijningsdatum van het boek 'Wachtwoord: mens. Veranderen zonder blauwdruk' dat ik schreef i.s.m. Merlijn Ballieux en de Veranderbrigade. 

Maart 2018
Verwachte verschijningsdatum van een boek vanuit de Community of Practice Nieuw Organiseren. I.s.m. Broosz.

Februari 2018
Verdere publicatie van de reeks aan Pioniersportretten waar ik namens Kern Konsult aan werk.

Januari 2018
Werkbezoek aan Zuid-Afrika met de Veranderbrigade.

December 2017
Verschijning van het boek 'Van kennis hebben naar kennis maken - Naar een toekomstgerichte onderwijsorganisatie' (medeauteur) dat ik schreef met Joris Hermans en Eric Versluijs. Met een voorwoord van Wouter Hart.

Verschijning van het boek 'Van controle naar dialoog. Pionieren voor nieuw toezicht in zorg en welzijn' (samenstelling en redactie). I.s.m. NVTZ, Broosz en de Community of Practice Nieuw Toezicht.

November 2017
Interview met Maarten Schurink: 'Buikpijn voorkomen bij medewerkers is ook een kpi waar je op kunt sturen.' 

Oktober 2017
Verschijning van het boek Het geluksgevoel (Eric Mijnster) - auteursbegeleiding en redactie.

Pioniersportret van neuroloog Bart Post voor Kern Konsult: 'Laten we de menselijke maat van het dokter zijn niet uit het oog verliezen.'

September 2017

Verschijning van het boek Anders vasthouden (Wouter Hart) - redactie en inhoudelijke sparring. Inmiddels #1-positie bereikt op managementboek.nl en tweede druk.

 

 

 

 

 

Copyright Wheel Productions