Home

GHOSTWRITER • EXECUTIVE COACH • SCHRIJVER TRENDWATCHER OF THE YEAR 15-16


"Briljante tekst, helemaal goed!" - Prof. dr. Bas Bloem (hoogleraar RadboudUMC)


Altijd al een boek willen schrijven? Wheel Productions levert een professionele ghostwriter voor je boek. Wheel Productions is een organisatieadviesbureau dat zich bezighoudt met verhalen als creërende kracht in organisaties en in het bijzonder met het schrijven van verhalen als interventiemethode. Twee van de meest populaire werkvormen zijn Managementboek op maat en Metaforen in organisaties.
 
Voor meer informatie over Van de Wiels e-loze vertaling van Georges Perecs 't Manco (De Arbeiderspers), zie de twee gratis e(!)-books op Academia:  't Manco 'n schatkist en 't Manco 'n gebreksaanwijzing.
  
Algemeen
Guido van de Wiel werkt momenteel parallel
aan een boek over de toekomst met Ruud Veltenaar, aan een boek over 'Veranderen zonder blauwdruk' (met o.a. Merlijn Ballieux), aan een boek over 'Predicting tipping points', aan een boekje voor in de Rijnland Reeks (Delimes), aan een boek over de moderne onderwijsorganisatie (i.s.m. twee onderwijsdirecteuren) en aan een vertaling van een boek waar de enige toegestane klinker de e is. Met enige regelmaat verschijnen bijdragen van zijn hand in vakbladen en kranten zoals het FD, het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, het Tijdschrift voor Coaching en op digitale platforms, zoals HRzone.nlManagementimpact en duurzaamnieuworganiseren.nl.

 

December 2017
Verwachte verschijningsdatum van het boek 'Van kennis hebben naar kennis maken - Naar een toekomstgerichte onderwijsorganisatie' (werktitel; medeauteur)

Verwachte verschijningsdatum van het boek 'Wachtwoord: mens. Veranderen zonder blauwdruk' dat ik schreef i.s.m. Merlijn Ballieux en de Veranderbrigade.


November 2017

Lancering van het boek rondom Nieuw Toezicht vanuit de gelijknamige Community of Practice (redactie en inhoudelijke sparring)

Oktober 2017
Lancering van het boek Het geluksgevoel (Eric Mijnster) - auteursbegeleiding en redactie.

September 2017

Lancering van het boek Anders vasthouden (Wouter Hart) - redactie en inhoudelijke sparring.

Kick-off van de boekbegeleiding voor de Community of Practice Nieuw Organiseren (i.s.m. Georgette Kempink en Jan Smit van Broosz).

Augustus 2017
Start van het nieuwe boek dat ik i.s.m. Ruud Veltenaar ga schrijven over de toekomst waar we met zijn allen naar verlangen. Nederlandse editie en Engelse/ internationale editie.

Juni 2017
Eventverslag Verdraaide organisaties.


Masterclass op Het Grootste Kennisfestival van Nederland. I.s.m. Marco D'Agata (Philips) over het mythologisch narratief, bijbehorend online gratis artikel op issuu (vanaf pagina 49)

Mei 2017

Verschijning boek Decisions by Design (Marjolijn de Graaf en Edwin de Graaf) - auteursbegeleiding en redactie.

April 2017

Interview Joseph Oubelkas: ‘Ik wil de rechter die mij tot tien jaar celstraf veroordeeld heeft nog eens persoonlijk bedanken.’

Keynote spreker over de toekomst van werk op het HR strategisch jaarcongres van Vakmedianet. 


Maart 2017

Interview Toke Tom (in aanloop naar het event Verdraaide organisaties): 'Het woord "indicatiestelling" hebben wij uit het woordenboek geschrapt.'

Start als redacteur bij het bijzondere boek Geluksgevoel van Eric Mijnster.

Bijdragen aan Trendwatchersrubriek Coolhunting in het FD.

Februari 2017
Journalist bij NRC Live Impact Day.


Verschijning internationale boek Positive Impact Creators met trendbijdrage van mijn hand.


Samenwerking met Radboud UMC en Kern Konsult tijdens bijzondere bijeenkomst: terug naar de bedoeling bij het verbeteren van de zorg.


Januari 2017

Eventverslag Verdraaide organisaties
op platform managementimpact: De abstracte klant versus die ene mens
.

Start executive coachingstrajecten voor leiders in Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk.


December 2016

Interview met Albert-Jan Kruiter: Als je mensen voor een ton niet helpt, dan kun je ze beter voor 20.000 euro niet helpen.'

Guido van de Wiel schreef samen met Steffan Seykens
het best gelezen artikel in 2016 op het platform Coachlink!

Keynote over mobiliteit in de toekomst in Kerkrade.

November 2016

Verschijning boek ‘Verbindend vermogen. Vergroot je impact op de ander, je team en je organisatie’ (Marco Buschman) – auteursbegeleiding en redactie.


Verschijning boek ‘De Manager als medicijn – Begeleid je medewerkers beter bij een burn-out’ (Arno Zijderveld) – auteursbegeleiding en redactie.

Copyright Wheel Productions